Vijver

Tussen de fruitbomen ligt een vijver van 10 bij 6 meter. De vijverranden zijn begroeid met planten en struikjes en daarachter staan wat grotere struiken, zoals de Heptacodium miconioides, de Viburnum burckwoodii en de kardinaalshoed, de Euonymus alatus. Op de achtergrond een knotwilg, een morel en een paar appelbomen. Op het bankje kun je genieten van deze oase van rust.

 

 

 

Omdat de tuin tegen een lichte helling ligt, heeft de vijver twee niveaus. Het bovendeel is ondiep en is flink begroeid met waterplanten. Het is gescheiden van het benedengedeelte door een dam van natuursteen. Langs de rand staat onder andere de Acer palmatum 'Katsura' en de prachtig kleurende Phlox alpha.

Het benedengedeelte is veel groter en dieper. Er groeien waterlelies, gele plomp, dotters en gele irissen in. De vijver wordt bevolkt door kleine visjes, salamanders, slakjes en natuurlijk luid kwakende kikkers. Libellen en waterjuffers scheren over het water.

 

 

 

 

Langs de rand van de benedenvijver staan veel overhangende planten, zoals Crocosmia, Hosta en Hemerocallis. Ook grassen als Pennisetum, Calamagrostis en Hakonechloa zorgen ervoor dat er een mooie overgang is tussen vijver en tuin.